שלב 9-11 הכנסת חלוקת הכתובות, מבנה פיזי וטופולוגית רשת לפרויקט

בסדרת השלבים הקודמת של "כתיבת הפרויקט – התחלה", סיימנו בהכנת חלוקת הכתובות ע"י טבלה ב- Excel (אקסל), הכנת תרשים המבנה הפיזי של החברה – הארגון ע"י התוכנה Microsoft Visio (מיקרוסופט ויזיו) ובסדרת השלבים של הקמת הרשת ב- Packet Tracer הקמנו את הרשת של החברה שלנו.

כעת עלינו להכניס לתוך תיק הפרויקט שלנו צילומי מסך של שלבים אלו, זאת מכיון שתיק העבודה – פרויקט שלנו הוא בעצם תיעוד של כל שלבי העבודה שלנו ועלינו להציג זאת לבוחן. מלבד זאת, בעולם האמיתי התיק משרת אותנו ככלי להתמצאות כלפי החברה שאותה אנו מנהלים.

צילום המסך יכול להיעשות ע"י תוכנה חיצונית כמו PicPick (שעליה אני מאוד ממליץ), או באמצעות לחצן המקלדת Print Screen (שבמקלדת מצויין בקיצור: ptrscn או prt scr), המקש נמצא מעל מקשי החיצים של המקלדת. ע"י לחיצה על המקש, המסך שאתם צופים בו כרגע מצטלם ונשמר בזכרון המחשב.
לאחר הצילום של המסך יש ללכת ל- Word (וורד) וללחוץ על Ctrl + V או לחצן ימיני של העכבר ו- "הדבק", ואז התמונה מודבקת, לאחר מכן רצוי לחתוך את מה שלא נחוץ וכן לבצע על התמונה: "עיצוב אובייקט" – > "גלישת טקסט" – > "לפני הטקסט" על מנת שנוכל להזיז את התמונה כפי שברצוננו.

את כל התמונות יש לצרף בצורה מסודרת על פי שלבי הפרויקט.
חלוקת הכתובות נמצא על דף אחד משלו.
תרשים המבנה הפיזי ישולב באותו עמוד עם התרשים הלוגי של Packet Tracer כך שכל קומה של המבנה הפיזי תהיה באותו עמוד של אותה קומה בתצורה הלוגית שלה. לדוגמא: התרשים הפיזי של קומה 3 של סניף תל אביב תהיה יחד באותו עמוד עם התרשים הלוגי (מה- Packet Tracer) של קומה 3 של סניף תל אביב.

הסבר מצולם

You may also like...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.