שיעור 0 – מהי רשת וממה מורכבת (צ'אק)

שיעור 0 - CCNA 200-301 (צ'אק)

ראשי פרקים

בשיעור זה מסביר צ'אק על מהי רשת בכלל?

  • הדגמה של יכולות הרשת והמהירות שלה ע"י משחק רשת (Call Of Duty).
  • אילו רכיבים עובר המידע ברשת
  • סקירה קצרה על הקורס ועל מבחן ההסמכה CCNA 200-301.

סיכום הסרטון

הרשת מאפשרת לשחק משחקי רשת ולירות בצד השני.

מה המסלול שעובר המידע (ה- packet) ממחשב קצה אחד למחשב קצה היעד – ברמת הרשת המקומית (הביתית) – המידע נוצר במחשב הקצה (המחשב שעליו עובדים), מגיע למתג (Switch) [ואולי עוד כמה מתגים בדרך], לאחר מכן יוצא החוצה דרך נתב (Router) – זה יכול להיות נתב ביתי (רכיב משולב) או נתב גדול יותר, לאחר מכן ייתן שיהיה חומת אש (firewall) שמאפשרת לחסום מידע לא רצוי (בעיקר מידע שרוצה להיכנס מחוץ לרשת הביתית ואלינו פנימה), לאחר מכן ישנו רכיב מודם (modem) [המודם מתרגם את המידע הדיגיטלי למידע אנלוגי או לטכנולגיה אחרת הנדרשת לצאת החוצה אל ה- WAN – והוא יכול להיות משולב ברכיב של הראוטר הביתי], לבסוף יציאת ה- WAN [יכול להיות חיבור של קו טלפוני (בזק – BEZEQ), חיבור קואקסיאלי (רשת הכבלים HOT) או סיב אופטי (פרטנר, סלקום, בזק)] ויציאת ה- WAN כבר יוצאת החוצה לתשתית של החברה ולתשתית של ספק האינטרנט.

מה המסלול שעובר המידע ברמת הרשת הרחבה והאינטרנט – למעשה יש הרבה רכיבים באינטרנט, יש מתגים (Switches) ויש הרבה נתבים (Routers) שהם בעצם ה"קפיצות" ברשת (hops) – ולא תמיד אנו יודעים מה יש שם בדיוק אבל אלו הרכיבים (יש עוד רכיבים).
לאחר מכן מגיעים "לצד השני" – הצד השני הוא בדרך כלל שרת (Server), שרת הוא בעצם מחשב שמאפשר לתת שירותים שונים למחשב הלקוח (המחשב הביתי שלנו) – במקרה שלנו מדובר על שרת המשחק – COD.
ואז מהשרת, עוד פעם יוצאים לאינטרנט (בתהליך דומה למה שתואר בהתחלה בבית שלנו) – ולבסוף מגיעים לרשת של המחשב הלקוח השני ובתוך רשת זו שוב עוברים דרך החיבור הוואן, המודם, חומת האש, הנתב, המתג ולבסוף מגיעים למחשב של השחקן השני (האדם שפגעה בו היריה).

מה התהליך ההיסטורי שעברה הרשת – בהתחלה זה התחיל עם שני מחשבים המחוברים זה לזה, לאחר מכן ריבוי מחשבים הצריך רכיב שמחבר ביניהם (רכזת או מתג), לאחר מכן היה אפשר להוסיף עוד מתגים ולשרשר ביניהם בגלל שהתרבו המחשבים. לאחר מכן היה צורך להוסיף אבטחה ושיפור הרשת אז נוצרו רשתות שונות, והיה צריך לחבר ביניהם אז התווסף הנתב (Router) שמחבר בין רשתות שונות. וכן היה צריך להתחבר לרשת האינטרנט אז שוב נתב + מודם. והיה צריך להגביר את האבטחה ולנהל את הרשת יותר נכון מבחינת תעבורה – אז יש כללים לתכנון הרשת בצורה נכונה, ויש רכיבי אבטחה כמו חומת אש וכו'…

החלק ברשת שבו צריך לאבטח את הרשת מפני האקרים וגורמים רשעים (למשל פיירוול שחוסם את כל מי שרוצה להיכנס לרשת שלי ללא רשותי אך מאפשר לצאת).

ישנה אפשרות להתחבר ע"י כבלים (יציב יותר וכך האינטרנט מחובר), אך חלק מהרשת מחוברת ע"י רשתות אלחוטיות (הנוצרות ע"י נקודות גישה אלחוטיות – Wireless Access Points). תמיד ישנה עדיפות דווקא לעבוד עם כבלים ולא עם רשת אלחוטית. חלק מהרכיבים (גם הרכיבים האלחוטיים) מאפשרים לשלב מתג+נתב+מודם+אלחוטי+אבטחה – אז למה לא לשלב הכל תמיד? – כי זה תלוי צורך, אם רוצים לעמוד בדרישות גבוהות ועבודה עם תעבורה גדולה ודרישות מסוימות נצטרך לרכוש רכיבים ייעודים עבור כל מטרה – מתג בשביל להעביר תעבורה בתוך ה- LAN, נתב בשביל להעביר תעבורה בין רשתות וכן הלאה.. 

הקורס הוא הכנה לקראת מבחן ההסמכה CCNA – Cisco Certified Network Associate מספר מבחן 200-301.

ניתן לקחת את המבחן מהבית בעקבות הקורונה.

You may also like...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.